Jump to content
linglang

[Tuto] Mario Kart DX Arcade GP 1.10, including banapassport save and online play, QR codes and LAN versus play !

Recommended Posts

Somehow I end up having problems with games that no one else seems to have.

 

I made game admin went to test mode selected 2nd option and changed the last option, then I didn't know what to do it got stuck. Restarted the game it got stuck. Here is where it gets stuck I waited 10 min. I made game admin went to test mode selected 2nd option and changed the last option, then I didn't know what to do it got stuck. Restarted the game it got stuck. Here is where it gets stuck I waited 10 min. I really don't care about playing online but is bananapass a requirement to get the game to work? Because I skipped over that part of the tutorial because I only want it to play offline. 

 

 

Edited by Jayinem

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I hope this helps people having the issue with drifting. So I spent a full day trying everything and nothing worked. Just as I went to delete it from my library I notice that there is 2 versions of Mario kart and I had the USA version added with the jp version. So I added the jp version and the problem was solved

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excuse me, I have a little problem



I try to have QR code analyzed for the game to get the extra character variants, but I can’t figure out how to get there...

Is there something to do especially at a time? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im trying to get online with mario kart DX 1.10.22 version. I changed the server network to 

MKDX game settings

Network Server address - 104.244.72.41

Network Server Port - 49200

Network AMAuthPort - 49199

Network Player ID - your own

but it still gives me offline. I cant even select banapass at all. Are there any solutions or not at this time? 

Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, yassinou9494 said:

I Have a probleme... the game dont want begin... I au stop in I/O test testing... i dont understand why i can't continue

You run the TeknoParrot and Mario Kart .exe as administrator ? (right click file properties)

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a 6 minutes, Onkel a dit :

You run the TeknoParrot and Mario Kart .exe as administrator ? (right click file properties)

I execute teknoparrot.exe in administration how i execute mario kart.exe in admin? I have a file final_ok.exe ils this file?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, yassinou9494 said:

I execute teknoparrot.exe in administration how i execute mario kart.exe in admin? I have a file final_ok.exe ils this file?

image.png.05f59b6913f15a90f9b85188e547325c.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, yassinou9494 said:

Ok i will test thank you

 

Did it work out for you ?

If so, enjoy

Edited by Onkel

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a 36 minutes, Onkel a dit :

 

Did it work out for you ?

If so, enjoy

No... i test but he's dont working... i au blocked on I/O test testing...

HELP PLEASE

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need Help for LAN Setup:
Hi guys - I am currently on TeknoParrot 1.0.0.142 and "had" mariokart up and running in LAN + Namcam (eyetoy silver)....  but only once... now I have struggled for around 5 hours, not getting anything to work.  ==> Sega Rally 3 is working fine in LAN with the same PC configuration !

 

Maybe someone can help me with the INI files.


PC1:  main IP:  192.168.1.2 (secondary: 192.168.0.2, 192.168.0.1, 192.168.1.1). subnets 255.255.255.0

PC2:  main IP: 192.168.1.3 / 255.255.255.0

connected via LanCable (also tried unmanaged switch),.. ping any IP -to- any IP. is working, so is Sega Rally 3

 

==> Therefore the issue must be in the .INI configuration.  <== 

 

TeknoParrot - GameConfig:

PC1--Gateway:       192.168.1.1

PC1--ServerAddr.:   127.0.0.1

PC1--ServerPort:     49200

PC1--AmAuthPort:   49199

PC1--PlayerID:    1234567899

PC1 is also running:  "MKDX SIMULATION SERVER 1.0".   [question1: is this needed for LAN?]

 

PC2--Gateway:       192.168.1.1

PC2--ServerAddr.:   192.168.1.2

PC2--ServerPort:     49200

PC2--AmAuthPort:   49199

PC1--PlayerID:    1234567890

 

\TeknoParrot\GameProfiles\mkdx.ini  --> each matches the above!

\MKDXGameFolder\teknoparrot.ini  --> also matches the above!

\MKDXGameFolder\AMCUS\AMconfig.ini    --> left unchanged (also tried different IP & Broadcast settings under Mucha Configs!  no effect)


So - Where do we start ??   :-D   (I want LAN first,   camera + bananapass may follow)


Thank you soooo much already for your help!

 

 

 

 

 

 

Edited by 4ltj4

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a problem with Mario Kart DX now. Haven't played it for a while, made several TP updates and now the game hangs up at the NamCam check and stays there forever. When i switch off NamCam in Test Menu, the game starts, but not when it is turned on. Everything worked fine before and i didn't change anything. Already deleted all game/user profiles, but that didn't help.

Anyone has a hint what the problem might be?

Network - ServerAdress ;  104.244.72.41

Network - ServerPort ; 49200

Network - AmAuthPort ; 49199

Thanx in advance for any help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
vor 4 Stunden schrieb DarkVoid666:

I have a problem with Mario Kart DX now. Haven't played it for a while, made several TP updates and now the game hangs up at the NamCam check and stays there forever.

 

Same for me.   TP 1.0.0.140 was fine,  then last week .142 and .145 did break the namcam -  hangs at "CHECKING"

Edited by 4ltj4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cant play Mario DX anymore after i updated. Did everything here mentioned above. Cant pass the first screen. TP freezes at final check "game server check" and no response, Looks like:

Both TP and MKDX are running in administrator mode

 

MKDX English Mod V0.6

Boot check                                                               power on

Drive unit mode check                                              Drive unit

Drive unit pcb ID                                                      1

Drive unit serial nr                                                    271013-020000

I/O check                     pass                                    JVI/O Connected

NamCam camera check                                         OFF

Steering check                                                        Reaction force OFF

IC card r/w check                                                    Pass

IC card vendor check                                              OFF

Vendor IC card R/W                                               OFF

Local network check                                              Fail

Authentication check                                             PASS

Update check                                                        Fail

 

Game server check                                             CHECKING....

 

(While this is all frozen, on the left corner the icon which used to be green is gray now) 

 

Anyone? ;)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bonjour à tous,

 

Je suis nouveau dans l'univers de TeknoParrot donc soyez indulgent avec moi svp. J'ai fait des recherches mais je ne trouve pas de sujet sur mon problème.

 

Je joue avec une manette xbox et quand je ne touche à rien mon Kart va très légèrement sur la droite. Est-ce un bug commun à tous ou seulement moi ?

 

Pourtant, dans le menu du choix des personnages je peux aller à gauche ou droite et le curseur ne se déplace pas tout seul sur la droite non plus.

 

Ce qui est bizarre c'est que j'ai le même problème dans After Burner en plein jeu mais très léger mais pas du tout en revanche sur Virtua Tennis 3.

 

Je n'ai pas essayé plus de jeux mais je voulais déjà savoir si qqn d'autre avait eu le même problème ?

 

 

Merci d'avance et bon weekend à tous !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Le 10/10/2020 à 16:19, 4ltj4 a dit :

I need Help for LAN Setup:
Hi guys - I am currently on TeknoParrot 1.0.0.142 and "had" mariokart up and running in LAN + Namcam (eyetoy silver)....  but only once... now I have struggled for around 5 hours, not getting anything to work.  ==> Sega Rally 3 is working fine in LAN with the same PC configuration !

 

Maybe someone can help me with the INI files.


PC1:  main IP:  192.168.1.2 (secondary: 192.168.0.2, 192.168.0.1, 192.168.1.1). subnets 255.255.255.0

PC2:  main IP: 192.168.1.3 / 255.255.255.0

connected via LanCable (also tried unmanaged switch),.. ping any IP -to- any IP. is working, so is Sega Rally 3

 

==> Therefore the issue must be in the .INI configuration.  <== 

 

TeknoParrot - GameConfig:

PC1--Gateway:       192.168.1.1

PC1--ServerAddr.:   127.0.0.1

PC1--ServerPort:     49200

PC1--AmAuthPort:   49199

PC1--PlayerID:    1234567899

PC1 is also running:  "MKDX SIMULATION SERVER 1.0".   [question1: is this needed for LAN?]

 

PC2--Gateway:       192.168.1.1

PC2--ServerAddr.:   192.168.1.2

PC2--ServerPort:     49200

PC2--AmAuthPort:   49199

PC1--PlayerID:    1234567890

 

\TeknoParrot\GameProfiles\mkdx.ini  --> each matches the above!

\MKDXGameFolder\teknoparrot.ini  --> also matches the above!

\MKDXGameFolder\AMCUS\AMconfig.ini    --> left unchanged (also tried different IP & Broadcast settings under Mucha Configs!  no effect)


So - Where do we start ??   :-D   (I want LAN first,   camera + bananapass may follow)


Thank you soooo much already for your help!

 

 

 

 

 

 

 

Hello do you have solution for network play please? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×