Jump to content
scooby

[Arcade PC] Fright Fear Land / Haunted Museum II (Taito Type X)

Recommended Posts

post-133-0-26684300-1498173306_thumb.png

Salut à tous,

 

Ca se passe ici comme d'hab :

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Pour une utilisation avec jconfig:

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
 (

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
)


Pour ceux qui préfèrent voici un pack avec les voix en Japonais:

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.


Bien plus fun que Dream Raiders, je trouve.

A noter par rapport au post :

il faut débrancher vos joy si vous en avez de connecter.

 

Et aussi le fichier ini tel que posté ne fonctionnait pas sur ma conifg. J'ai mis çà :

FULLSCREEN         1
ASPECT_X         16
ASPECT_Y         9
CNFNAME            .\cfg\shh
RANKFILE        .\cfg\
FORCE_RGB_MOVIE     1
SCREEN_WIDTH 1280
SCREEN_HEIGHT 768
RENDER_WIDTH 1280
RENDER_HEIGHT 768
ENABLE_VSYNC 1
FRAME_SKIP 0
FPS_DISP 1
REGION U
RENDER_WIDTH3D 1280
RENDER_HEIGHT3D 768

 

et enfin, dans le service mode, il faut augmenter le son qui est quasi à  0 dans la config qui a été uploadé.

 

Voilà!

Edited by 7zxkv
ajout jconfig pour HM2 (02/03/18) + jap voices
  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut à tous,

 

Ca se passe ici comme d'hab :

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

Bien plus fun que Dream Raiders, je trouve.

A noter par rapport au post :

il faut débrancher vos joy si vous en avez de connecter.

 

Et aussi le fichier ini tel que posté ne fonctionnait pas sur ma conifg. J'ai mis çà :

FULLSCREEN         1

ASPECT_X         16

ASPECT_Y         9

CNFNAME            .\cfg\shh

RANKFILE        .\cfg\

FORCE_RGB_MOVIE     1

SCREEN_WIDTH 1280

SCREEN_HEIGHT 768

RENDER_WIDTH 1280

RENDER_HEIGHT 768

ENABLE_VSYNC 1

FRAME_SKIP 0

FPS_DISP 1

REGION U

RENDER_WIDTH3D 1280

RENDER_HEIGHT3D 768

 

et enfin, dans le service mode, il faut augmenter le son qui est quasi à 0 dans la config qui a été uploadé.

 

Voilà !

I tested this game to no avail

Seems you need

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

codecs but it still crashes with video error, at one point it locked up my desktop, my try a VM??

 

Note: 2 - Tried the ini settings you provided videos work but it crashes before game.. :(

Edited by Manson976
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

FFL-Full-Kit.JPG

 

 

 

 

 

I hope some clever guy can dump/crack the first in the series

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Runs on type X2

Edited by Manson976

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tested this game to no avail

Seems you need

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

codecs but it still crashes with video error, at one point it locked up my desktop, my try a VM??

 

Note: 2 - Tried the ini settings you provided videos work but it crashes before game.. :(

Ok tried a vm = sound driver FAIL this game is very picky...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest POOTERMAN

Just sharing this desktop icon I made for the game :)

 

 

haunted_museum_2_shh_____welcome_to_frig

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok tried a vm = sound driver FAIL this game is very picky...

You can try to activate the win XP (SP3) compatibility.

I have done that on my computer.

And it works.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merci marche nickel  :very-good:

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can try to activate the win XP (SP3) compatibility.

I have done that on my computer.

And it works.

gioco stupendo funziona cambiando il setting grazie

Edited by torostanco

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest POOTERMAN

Also having problems trying to get this to work :*(

 

You have to set game.exe to work in Windows XP SP3 compatability mode to get the intro video to work but after that game.exe just crashes.

 

Has anyone managed to get the game working and if so what's in your config file?

Share this post


Link to post
Share on other sites

J'ai Windows10 64, l'exe crache au bout de 2 secondes (malgré la mise à jour des codecs en utilisant le lien ci-dessus, mode de compatibilité, admin...).

Je n'ai même pas la vidéo dont parle Pooterman.

Edited by henrie4

Share this post


Link to post
Share on other sites

J'ai Windows10 64, l'exe crache au bout de 2 secondes (malgré la mise à jour des codecs en utilisant le lien ci-dessus, mode de compatibilité, admin...).

Je n'ai même pas la vidéo dont parle Pooterman.

cambiando configurazione su haunted2 impostare questa grazie scooby funziona

 

FULLSCREEN         1

ASPECT_X         16

ASPECT_Y         9

CNFNAME            .\cfg\shh

RANKFILE        .\cfg\

FORCE_RGB_MOVIE     1

SCREEN_WIDTH 1280

SCREEN_HEIGHT 768

RENDER_WIDTH 1280

RENDER_HEIGHT 768

ENABLE_VSYNC 1

FRAME_SKIP 0

FPS_DISP 1

REGION U

RENDER_WIDTH3D 1280

RENDER_HEIGHT3D 768

Edited by torostanco

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest POOTERMAN

J'ai Windows10 64, l'exe crache au bout de 2 secondes (malgré la mise à jour des codecs en utilisant le lien ci-dessus, mode de compatibilité, admin...).

Je n'ai même pas la vidéo dont parle Pooterman.

 

I didn't get the video intro movie at first unit I set game.exe to run in Windows XP Service Pack 3 compatibility mode - try that

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah I've tried all those things including a shot at game loader just for the hell of it NOPE it crashes shortly there after...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest POOTERMAN

Does this game need to be run from a specific driver letter and folder name?

 

Keep getting I/O error on launch, even when using the posted configs and WinXP SP3 mode set.

 

Does anyone know how to fix that please?

Edited by POOTERMAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep a massive thankyou to Mehanizm over on 1cc he has released and made available to the community some great games. Please show your thanks to him. I cannot get into the service menu to hopefully change the region by pressing s but can access the test menu. The game runs well for me but I get audion with no videos on the intos etc hopefully someone has information to fix this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Launch the game from D:

Lancez le jeu depuis D:

:furax:

 

It works twice, thankfully, I manage to clear the game once. Now, the .exe is broken again, same error as before :gene:

I change the driver once more, not working. But the joke is that my first copy on C: worked twice.

Edited by henrie4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Launch the game from D:

Lancez le jeu depuis D:

:furax:

Ok I made a d: drive and i throws up I/O error

VM throws sound error..

Windows 10 XP3 mode with KLITE installed plays all the intro vids etc but crashes after start game button is pressed.

Seems a codec or file is missing??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just posted this over on 1cc.

Yep played this all the way through and its a really fun little game thanks Mehanizm. The only issue I have is it seems the beginning demo video is missing or just not playing, all the other between level vids play. If anyone knows how to fix it that would be great. Cheers everyone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im running on windows 7 32 and 64 incase you need the info. I get no issues or glitches all the way through plays flawlessly except for the demo video not showing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

IT'S A CIRCUS YIPEEE!

 

 

That EXE worked!!

 

Videos work attract mode works most of all game works THANKS

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

J'ai testé ce jeu!! Ca marche puis ça marche plus!!! Ce sont les grands groupes qui nous observent!!! Ils n ous bloquent avant que le RAID vienne nous abattre!!

Nous sommes contraire à la grande consommation!! Nous sommes des ennemies de la république!! Vous n'aurez pas ma haiiiine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

J'ai testé ce jeu!! Ca marche puis ça marche plus!!! Ce sont les grands groupes qui nous observent!!! Ils n ous bloquent avant que le RAID vienne nous abattre!!

Nous sommes contraire à la grande consommation!! Nous sommes des ennemies de la république!! Vous n'aurez pas ma haiiiine!

safur funziona ok grazie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Untitled-2.png

 

 

Lets Kill Us Some Clowns!!!

 

 

Those of you still having issues with this game, try this link.  It has the fixed exe. and adjusted ini file.  One thing I learned recently is that you had to copy and rename one of the video files to avoid the error messages.  Anyways this file should work.  Just change the resolution in the ini folder based on your TV/Monitor and you're golden.  

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Those of you still having issues with this game, try this link.  It has the fixed exe. and adjusted ini file.  One thing I learned recently is that you had to copy and rename one of the video files to avoid the error messages.  Anyways this file should work.  Just change the resolution in the ini folder based on your TV/Monitor and you're golden.  

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

what's crc32 of game.exe on this archive?

Share this post


Link to post
Share on other sites

what's crc32 of game.exe on this archive?

 

 

 

Not sure what you are referring to??? I forgot to add the Region U in my ini.  You'll need that or else the movies might be a black screen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bypassed that error by renaming the movie folder to moviez which lets me only play the cutscene audio and not play the clip to avoid crashing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Thanks 7zxkv with your exe, I can play on W10 2560P after settings the haunted2.ini to the right resolution.

I have copied and paste my settings below:

FULLSCREEN   1

ASPECT_X   16

ASPECT_Y   9

CNFNAME   .\cfg\shh

RANKFILE  .\cfg\

FORCE_RGB_MOVIE  1

SCREEN_WIDTH 2560

SCREEN_HEIGHT 1440

RENDER_WIDTH 2560

RENDER_HEIGHT 1440

ENABLE_VSYNC 1

FRAME_SKIP 0

FPS_DISP 1

REGION U

RENDER_WIDTH3D 2560

RENDER_HEIGHT3D 1440

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even though it's a Global VR game (only outside of Asia/Japan), it's still ran on Taito Type X hardware because every Taito Type X executables that run the game are named "game.exe".

Edited by Jitterdoomer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×