Jump to content
7zxkv

[Emu] Sega Model 3: Supermodel r833

Recommended Posts

4 hours ago, Safur said:

There is a problem with the fork. With Sega Rally 2 there are graphic problems.

Can confirm major graphics problems sega rally 2 images are appearing and disappearing very very fast on sega rally 2 even same for the spectators around the trackside went back a good few versions all the way back to r783 and these glitches are going all the way back to that version maybe possibly even further.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 7 heures, eathearty1 a dit :

Can confirm major graphics problems sega rally 2 images are appearing and disappearing very very fast on sega rally 2 even same for the spectators around the trackside went back a good few versions all the way back to r783 and these glitches are going all the way back to that version maybe possibly even further.

With the r793 version there are no graphics problems. All work perfectly.

 

One question : do you know how to go to the test menu please? I don't remember.

Edited by Safur

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Tomek.. said:

Sega rally works fine, we wrote so many times to set PowerPCFrequency=100

Apologies yes that was it when i updated i had forgot to reset the PowerPCFrequency=100 in the ini, working fine now than you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Le 22/05/2020 à 11:13, Tomek.. a dit :

Sega rally works fine, we wrote so many times to set PowerPCFrequency=100

Not at all! There are many many graphics glitches with this game. You can see them at the beginning of the Desert race!

These glitches are here since r790.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 12 heures, Safur a dit :

Not at all! There are many many graphics glitches with this game. You can see them at the beginning of the Desert race!

These glitches are here since r790.

 

Where do you see these graphic glitches?

 

 

 

 

Real Arcade Hardware

 


 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/21/2020 at 8:55 AM, PolybiusExtreme said:

anyone else have problems with the new supermodel version and rocketlauncher?

the game window stays minimized and rockerlauncher cant detect the game window..

i think i need to chance something in the rocketlauncher module, but dont know what to change :/ 

That was me mentioning it on the discord and the Rlauncher forum.

 

On the Supermodel 3 module, comment out the “min” argument at the end of the command line chain. That’s the fix.

 

The new versions have something changed with the way they draw the rendering window.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have a minor glitch with Daytona USA 2: Battle on the Edge and Power Edition since several versions: If you drive at the Daytona speedway (easy stage) around the last bend with heavy smoking wheels, sometimes the screen flickers a second and the game slows down. Sometimes, but very rarely, it crashes at this point. Don't know if it`s the course, the amount of cars at this point or/ and the smoke, that causes the problem. Tried on two different PCs with a lot hardware power.

Share this post


Link to post
Share on other sites
En 30/6/2020 a las 20:33, Scripper dijo:

Have a minor glitch with Daytona USA 2: Battle on the Edge and Power Edition since several versions: If you drive at the Daytona speedway (easy stage) around the last bend with heavy smoking wheels, sometimes the screen flickers a second and the game slows down. Sometimes, but very rarely, it crashes at this point. Don't know if it`s the course, the amount of cars at this point or/ and the smoke, that causes the problem. Tried on two different PCs with a lot hardware power.

 

Increase the PowerPc value, 100

Share this post


Link to post
Share on other sites
SW Trilogy: How to correct the textures at the final death star tunnel run? Whichever version I use, it is always black..
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone help me ?

When i start emulator I receive the error: "Error: unknow output: net"

I would to play multiplayer game as srally, but im tryng different revision, but anyone work.

Please help me :...(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/12/2019 at 1:09 AM, holmes said:

Building up on Tomek's experience, I made a lot of tests to find a way to make a 2 players configuration work for the Lost World with a single Mayflash bar. You need 2 Wiimotes + 2 Nunchucks. Indeed for whatever reason, IR works only when a Nunchuck is plugged! (*)
You have to:
- select the Mode 3 (Gamepad emulation) for the bar
- change analog_gun1,2 with gun1,2 in Games.xml
- in Supermodel.ini:
InputGunX=Joy1_ZAXIS
InputGunY=Joy1_RZAXIS
InputOffScreen=Joy1_Button7
InputGunX2=Joy2_ZAXIS
InputGunY2=Joy2_RZAXIS
InputOffScreen2=Joy2_Button7
Crosshairs=3

With this config, you shoot with the wiimote trigger and reload with the Nunchuck. Both crosshairs are displayed.

You have to run with input-system=rawinput, otherwise only one wiimote will be recognized.

Enjoy!

 

(*) In Mode 2, IR works without Nunchuck but only1 Wiimote can be used

Hi there,

I have decided to try your method but i have a few questions along the way.

-I have done the mentioned modifications in .xml file (replacing analog_gun with simply gun 1 and gun 2 respectively and also ) as for the .ini file i have made the mentioned changes as well but what will i enter in the "InputTrigger =" and "InputTrigger2=" fields?

-Will Touchmote software be used as well?

- As mentioned by you that reloading will be done on the nunchuck, which nunchuck input will be used for for reloading?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/2/2019 at 12:16 PM, SuperMagoAlex said:

 

Hi spindizzi,

I solved, it works well with -rawinput option, analog_gun1 & analog_gun2 in game.xml, and configuring Input Analog Guns in supermodel.ini :very-good:

 

Elaborate the supermodel.ini part? How does your .ini look for Lost World, L.A. Machine Guns, Ocean Hunter look like?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, ark216 said:

Elaborate the supermodel.ini part? How does your .ini look for Lost World, L.A. Machine Guns, Ocean Hunter look like?

 

 

Hi ark, these are my Supermodel files :)

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, SuperMagoAlex said:

 

Hi ark, these are my Supermodel files :)

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Thanks mate! Will try and get back to you.

@SuperMagoAlex do i have to use a touchmote with your method and create a Supermodel profile?

Edited by ark216

Share this post


Link to post
Share on other sites
Le 05/07/2020 à 10:49, Scripper a dit :
SW Trilogy: How to correct the textures at the final death star tunnel run? Whichever version I use, it is always black..
 
 

Same thing for me... I don't don't know how to do...

If someone have a solution...

Share this post


Link to post
Share on other sites
hace 20 horas, Safur dijo:

Same thing for me... I don't don't know how to do...

If someone have a solution...

There is no solution now, it is an emulation problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

New FrontEnd (Supermodel's Assistant - First Release) - 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

 

Edited by Tomek..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Le 19/07/2020 à 21:19, Tomek.. a dit :

New FrontEnd (Supermodel's Assistant - First Release) - 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

 

Your post suggests the official supermodel forum is operational. Is it the case? I still cannot login there.  When I ask for a new password I never get it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/20/2020 at 2:17 AM, SuperMagoAlex said:

 

No touchmote, only the bar in mode2.

 

@SuperMagoAlex can you share your method of how to get 2 wii motes working with twin dolphin bars in mode 2. Ginzu's method is not working on my end entirely. Maybe your's will.

Edited by ark216

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 3 heures, holmes a dit :

Your post suggests the official supermodel forum is operational. Is it the case? I still cannot login there.  When I ask for a new password I never get it.

 

The official forum works. I logged in without a problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, ark216 said:

@SuperMagoAlex can you share your method of how to get 2 wii motes working with twin dolphin bars in mode 2. Ginzu's method is not working on my end entirely. Maybe your's will.

 

Hi, just use these files and set the dolphin bar in mode 2:

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, SuperMagoAlex said:

 

Hi, just use these files and set the dolphin bar in mode 2:

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Thanks I forgot to mention that I wanted  to know your method to use it for Teknoparrot games actually.

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, ark216 said:

Thanks I forgot to mention that I wanted  to know your method to use it for Teknoparrot games actually.

 

Supermodel is different from Teknoparrot. With TP you must use Demulshooter.

 

Just for recap:

  • Supermodel ---> only 1 method: dolphin bar in mode 2 and use my .ini and .xml files
  • Teknoparrot ---> method 1: dolphin bar in mode 2 + Demulshooter
  • Teknoparrot ---> method 2: dolphin bar in mode 4 + Touchmote + Demulshooter

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, SuperMagoAlex said:

 

Supermodel is different from Teknoparrot. With TP you must use Demulshooter.

 

Just for recap:

  • Supermodel ---> only 1 method: dolphin bar in mode 2 and use my .ini and .xml files
  • Teknoparrot ---> method 1: dolphin bar in mode 2 + Demulshooter
  • Teknoparrot ---> method 2: dolphin bar in mode 4 + Touchmote + Demulshooter

 

Hi there,

I have already used Teknoparrot method # 2, looking forward to use with method#1, unfortunately it is not working for me if i opt for method #1. Using the latest demulshooter build.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sadly rocketlauncher module for supermodel is made for supermodel 0.2a and not 0.3a :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a une heure, jawah a dit :

sadly rocketlauncher module for supermodel is made for supermodel 0.2a and not 0.3a :/

On my side it works with RocketLauncher even if the module is for the 0.2 version.

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a une heure, Safur a dit :

On my side it works with RocketLauncher even if the module is for the 0.2 version.

807 dont work with it ...can i have a copy of your module that is working with ? or what version do you use for supermodel ?

Edited by jawah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×