Jump to content
7zxkv

idMacX + Jconfig + JVSemu + SpiceTools + BemaniTools + etc.

Recommended Posts

4 minutes ago, GamingRob said:

Thanks. So it seems I'm doomed, as I don't have any Windows 7 machine anymore.

Still strange that some people here can play fine on Windows 10.

maybe older builds of win 10 can give much better results .... but yea i was really surprised how will it run on win 7 and an older machine too ...and the game did run really well now slowdowns or anything

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, arcade_power said:

Jconfig is an application/tool that let's you play certain arcade games as stand-alone and configure your gamepad, meaning you can play certain games without any loaders/emulators etc. You simply download a Jconfig for a game you want to play from 1cc on Discord (or on this site) and place the required files in the game folder, where the game executable file is. Then you run the Jconfig.exe application and configure your keys/butons etc. And after that you run the game executable to play.

I forgot to thank you for helping me....so thank youūüėÄ

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, tweetyfromouterspace2 said:

hi guys

question for jconfig team

is your starwars battle pod loader builded with win10 lib exclusively ? (specifically xinput v1.4 dll)

if yes, could you rebuild your dll with win7 lib (xinput v1.3 dll). Not sure, but may be the reason I can't launch your loader on win 7

 update is coming to fix some bugs... :rolleyes:

- Game sound fixed

- Test menu saving correctly

- Optimized main engine

- Windows7 bugs Fixed

We really have to appreciate for the hard work. Thanks  FlyBit - TP BANDIT and PEON

Edited by spiderzsoft

Share this post


Link to post
Share on other sites

spicetools 17nov:

 

- Screenshots (PrtScr Key)
- DLL Architecture detection
- SCard Felica support
- Improve MIDI performance
- Fix bt5api error handling
- Fix XP support

Share this post


Link to post
Share on other sites
hace 5 horas, GamingRob dijo:

Thanks. So it seems I'm doomed, as I don't have any Windows 7 machine anymore.

Still strange that some people here can play fine on Windows 10.

 

You can install Windows 7 in dual boot with Windows 10 on another partition, or run Windows 7 on a virtual machine -

The drawback is that it will take some extra space of your hard disk. If you have VMWare and install Windows 7 x64, maybe it works fine, I didn¬īt try yet

Edited by customizer2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Today I tried SNOCROSS again in C: rawart, and found that I was wrong yesterday. 

The game has random crashes even placed in C:rawart, at least for me, in Windows 10.

I give up trying, there may be many¬†possible causes for it, and I don¬īt have much time to test, maybe the game needs Windows 7 so as not to crash¬†?

Edited by customizer2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nobody found in the Washington DC race at one point of the race the road is not visible ????
I just noticed some graphic bugs for this race all the other races are ok

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, customizer2 said:

Today I tried SNOCROSS again in C: rawart, and found that I was wrong yesterday. 

The game has random crashes even placed in C:rawart, at least for me, in Windows 10.

I give up trying, there may be many¬†possible causes for it, and I don¬īt have much time to test, maybe the game needs Windows 7 so as not to crash¬†?

 

Yeah, nothing impacts the stability on Win10 (aside from having close to root, else some races won't even start). I'm going to try it on a Win7 VM next (don't want dual boot).

 

EDIT: Someone posted on my account again. I'll always let yall know if a post is done by the real me. Always check who you're logged in as when you use the forums please. ~Inari

Edited by Inari

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

@tweetyfromouterspace2 

Star Wars Battle Pod Jconfig update

post 1

- Game sound fixed
- Test menu saving correctly
- Optimized main engine
- Forcefeedback added (experimental)

 

For windows 10, set to Win8 compatibility mode

Special Thanks Goes To...

FlyBIT - Jconfig  developer
simple_peon - for  memory analysis, view button and test menu button were discovered
TP BANDIT - for analyze in memory

Source: 1cc

 

For Further Information Check Top of The Post #1

Edited by 7zxkv

Share this post


Link to post
Share on other sites

thx for the new version but no go on win 7

now the xinput v1.3 dll is loaded instead of v1.4 -> ok

sv directory is created with all directory Inside that were before in G and H drive-> ok

the original exe is launched -> ok

but an unreal  crash dump is now created (no window, no errors)

 

may be looking for other users if they have same trouble I have

 

I'm unable to discuss this on their jconfig channel because 1cc is totally locked for new guys

 

update : nevermind, after a reboot all is working normally. certainly old ghosted dll in memory

Edited by tweetyfromouterspace2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 3 heures, spiderzsoft a dit :

 

@tweetyfromouterspace2 

Star Wars Battle Pod Jconfig update

post 1

- Game sound fixed
- Test menu saving correctly
- Optimized main engine
- Forcefeedback added (experimental)

 

For windows 10, set to Win8 compatibility mode

Special Thanks Goes To...

FlyBIT - Jconfig  developer
simple_peon - for  memory analysis, view button and test menu button were discovered
TP BANDIT - for analyze in memory

Source: 1cc

 

For Further Information Check Top of The Post #1

Hi man and thx for information

In read me file I see :

High Resolution: On/Off Sets the game to run in 480P or 720P Natively.

When i open Jconfig.exe interface I dont see where put the game on 480p for test it

Can you explain how do that ???

This update work for win7 64 bits ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, soso92 said:

Hi man and thx for information

In read me file I see :

High Resolution: On/Off Sets the game to run in 480P or 720P Natively.

When i open Jconfig.exe interface I dont see where put the game on 480p for test it

Can you explain how do that ???

This update work for win7 64 bits ???


Try this \Star Wars Battle Pods\Engine\Config\BaseEditor.ini
[UnrealEd.GeneralSettings]
MinimumEditorViewportSizeX=1280
MinimumEditorViewportSizeY=720

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, alexillo90 said:

Any news if they gonna support dirty driving? 

 

very soon.... just wait and watch :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any news if anyone is trying to make Snocross stable on Windows 10?

 

I'm almost ready to install Windows 7, but I don't really want to.

Is it stable on Windows 7 64 bit for someone or only on 32 bit versions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, GamingRob said:

Alguma novidade se alguém está tentando tornar o Snocross estável no Windows 10?

 

Estou quase pronto para instalar o Windows 7, mas realmente n√£o quero.

√Č est√°vel no Windows 7 de 64 bits para algu√©m ou apenas nas vers√Ķes de 32 bits?

yes for me it runs well with windows 7 64bits

Share this post


Link to post
Share on other sites

Someone said it crashed in windows 7 on youtube. Some say it works in win 10 (just crashes in Moscow and Washington DC) and some says it crashes after the end of each race in win 10.  You can try it in windows 7 and see if that helps it.  

Edited by DarkX1

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, DarkX1 said:

Someone said it crashed in windows 7 on youtube. Some say it works in win 10 (just crashes in Moscow and Washington DC) and some says it crashes after the end of each race in win 10.  You can try it in windows 7 and see if that helps it.  

Oh... I just hope it will work on Win 7. Will try installing it later tonight.

Right now it crashes at the end of each race for me on Win 10. So only crashing on some tracks would be a big step forward already.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tested Star Wars BP on Windows 10 and latest JConfig. Sound works fine, Test mode saves fine, but I have the problem that the game quits after one or two missions.

I have ticked on Windows 8 compatibility mode as adviced. Could this be due to lack of Ram ? Did anyone have a similar issue ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a 27 minutes, customizer2 a dit :

I tested Star Wars BP on Windows 10 and latest JConfig. Sound works fine, Test mode saves fine, but I have the problem that the game quits after one or two missions.

I have ticked on Windows 8 compatibility mode as adviced. Could this be due to lack of Ram ? Did anyone have a similar issue ?

you play in what resolution ???

I have no crash of the game but when I leave the game my PC is very very slow for a few minutes

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 6 heures, spiderzsoft a dit :


Try this \Star Wars Battle Pods\Engine\Config\BaseEditor.ini
[UnrealEd.GeneralSettings]
MinimumEditorViewportSizeX=1280
MinimumEditorViewportSizeY=720

I tested Star Wars with the latest Jconfig on windows 7 64 bit
I saw performance better than with Teknoparrot the game is faster and no crashes of the game.
The display in the menus and him also faster than with Teknoparrot
I uncheck High Resolution

Share this post


Link to post
Share on other sites
hace 2 horas, soso92 dijo:

you play in what resolution ???

I have no crash of the game but when I leave the game my PC is very very slow for a few minutes

 

I play in 1280 x 720, as I have high resolution ticked on JConfig. 

I have some delay in Windows after leaving the game too, but it quits faster than Teknoparrot.

Edited by customizer2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here my Snocross update...

I installed Win 7 64 bit, and for the first time ever the game did not crash for me after a race. :)

I still wish it could work on Win 10 for the future...

Edited by GamingRob

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, GamingRob said:

Here my Snocross update...

I installed Win 7 64 bit, and for the first time ever the game did not crash for me after a race. :)

I still wish it could work on Win 10 for the future...

yep like i expected ... its mainly a win 10 issue ... game runs fine on win 7.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, DarkX1 said:

Someone said it crashed in windows 7 on youtube. Some say it works in win 10 (just crashes in Moscow and Washington DC) and some says it crashes after the end of each race in win 10.  You can try it in windows 7 and see if that helps it.  

 

Colorado too. All three of those stages have extremely long loads and crash more often then not. Colorado and Washington also both have a ton of missing gfx too (related?).

 

The other 4 stages look mostly fine and are mostly stable.

 

Could be worse, just glad the game is 60% playable vs 0% on Win10.  Hopefully those, the bike select and the post race crashes are isolated and fixed some day.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 11 heures, soso92 a dit :

I tested Star Wars with the latest Jconfig on windows 7 64 bit
I saw performance better than with Teknoparrot the game is faster and no crashes of the game.
The display in the menus and him also faster than with Teknoparrot
I uncheck High Resolution

Salut @soso92

Il para√ģt qu'on peut configurer le bouton brake avec jconfig. Tu confirmes ?¬†

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 7 heures, ginzu a dit :

Salut @soso92

Il para√ģt qu'on peut configurer le bouton brake avec jconfig. Tu confirmes ?¬†

oui je confirme on peut régler sur 2 boutons différent le brake et le accéléré 

Share this post


Link to post
Share on other sites
hace 19 horas, soso92 dijo:

I tested Star Wars with the latest Jconfig on windows 7 64 bit
I saw performance better than with Teknoparrot the game is faster and no crashes of the game.
The display in the menus and him also faster than with Teknoparrot
I uncheck High Resolution

 

I installed Windows 7 64 bits yesterday and Star Wars still have issues on JConfig on my end.

The game quits after playing one mission, no matter if I check High Resolution or not.

I can finish the mission, but then the loader stops, and I have to start again the game.:gene:

 

I wonder if this is a Ram issue or the game doesn¬īt like my NVidia GPU model ??

I see your GPU is GTX N750, better than mine. How much Ram do you have ?

Edited by customizer2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I downloaded it but my Win 10 assigned it to windows media player and won't load.  I'm working on that.  Do you have to put the file into any other files to load it or just click and it opens?

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutos atr√°s, DarkX1 disse:

Eu baixei, mas o meu Win 10 o atribuiu ao Windows Media Player e não será carregado. Eu estou trabalhando nisso. Você precisa colocar o arquivo em outros arquivos para carregá-lo ou apenas clicar e ele abrir?

mais como asim 

Edited by antonio2018

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 5 heures, customizer2 a dit :

 

J'ai installé Windows 7 64 bits hier et Star Wars a toujours des problèmes avec JConfig.

Le jeu se ferme après avoir joué une mission, que je vérifie ou non la haute résolution.

Je peux finir la mission, mais le chargeur s’arrête et je dois recommencer la partie.:gene:

 

Je me demande s’il s’agit d’un problème de Ram ou si le jeu n’aime pas mon modèle de GPU NVidia?

Je vois que votre GPU est GTX N750, meilleur que le mien. Combien avez-vous de Ram?

Quad Core 9550 Old very old

4 go Ram DDR3 old too

750 GTX Ti 2go Ram old too

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 5 heures, customizer2 a dit :

 

I installed Windows 7 64 bits yesterday and Star Wars still have issues on JConfig on my end.

The game quits after playing one mission, no matter if I check High Resolution or not.

I can finish the mission, but then the loader stops, and I have to start again the game.:gene:

 

I wonder if this is a Ram issue or the game doesn¬īt like my NVidia GPU model ??

I see your GPU is GTX N750, better than mine. How much Ram do you have ?

if you say that you have installed windows 7 it means that before you had what windows 10 ???
with your config I think it is better to have windows 7 which for the emulation of arcade games is much better than windows 10
with windows 7 there is less crashing of games and compatibility is better

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×