Jump to content
adonis495

[Arcade PC] SDVX Vivid Wave

Recommended Posts

On 10/21/2021 at 1:27 PM, qpwoeiruty said:

I have same problem.

How can I check whether the programs corresponding to the main monitor and sub-monitor are running?

I also have this proble, the Sub screen didn't even appear after running Spice64

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, ExNekomi said:

저도 이 문제가 있는데 Spice64를 실행한 후에도 하위 화면이 나타나지 않았습니다.

Try raising your monitor hz to 120 or higher.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, lolir said:

Try raising your monitor hz to 120 or higher.

So both of them have to be 120Hz?

My main monitor is 144 and second monitor 60Hz

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, ExNekomi said:

그럼 둘 다 120Hz 여야합니까?

내 메인 모니터는 144이고 두 번째 모니터는 60Hz입니다.

Yes, both monitors must be at least 120hz
However, if the 60hz monitor is turned off, it will work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, lolir said:

Yes, both monitors must be at least 120hz
However, if the 60hz monitor is turned off, it will work.

It still didn't work, strange

 

after observing this thread so some of them managed to get it work.. but also some still can't get the sub screen to work..

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, ExNekomi said:

여전히 작동하지 않았습니다. 이상합니다.

 

이 스레드를 관찰한 후 일부는 작동하도록 관리했지만 일부는 여전히 하위 화면이 작동하지 않습니다.

second monitor Power off 
or F version (60hz) Play..

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, lolir said:

second monitor Power off 
or F version (60hz) Play..

Changed to F, and second monitor off still no luck.. still no sub screen

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Edited by ExNekomi

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, ExNekomi said:

F로 변경되고 두 번째 m

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
onitor는 여전히 운이 없습니다. 여전히 하위 화면이 없습니다.

 

Version F does not have a sub-monitor.

 

Take a picture of what the problem is and post it

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, lolir said:

 


Version F does not have a sub-monitor.

 

Take a picture of what the problem is and post it

The only problem is, only the Main Screen appears.. no sub screen, already patched the DLL to Valkyrie Model and changed the ea3 config spec to G.. 120Hz works fine

Edited by ExNekomi

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, ExNekomi said:

 

무제.JPG

 

Is it correct to change to the G version? It seems that soundvoltex.dll is not applied. Press f12 to check the frame. If it is fixed to 60hz, it is in the F version.

 

 

If the hz is not correct, it will not run and only a white screen will appear

Edited by lolir

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, lolir said:

 

Is it correct to change to the G version? It seems that soundvoltex.dll is not applied. Press f12 to check the frame. If it is fixed to 60hz, it is in the F version.

\image.png.8916caa438ea0228d78d6ab62396d3ca.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, ExNekomi said:

\image.png.8916caa438ea0228d78d6ab62396d3ca.png]

On the song selection screen, press both fx and select Valkyrie Mode or s - Critical.
If it is confirmed, Valkyrie dll is applied. Use a sub-monitor at 120hz or higher.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, lolir said:

On the song selection screen, press both fx and select Valkyrie Mode or s - Critical.
If it is confirmed, Valkyrie dll is applied. Use a sub-monitor at 120hz or higher.

This?image.png.7f221cfa86c4a69b9260068dd589745a.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, ExNekomi said:

하지만 여전히 1개의 창이 나타납니다. 메인 화면만

 

image.png.3f2df35ca3433c9ccaba16910bb9e9a1.png

 

 

The subscreen will look like this.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, ExNekomi said:

image.png.038688cda5799aa4869cb610b4cbd662.png메인 화면만 나타납니다

 

Check the second monitor connection status (120hz or higher)

 

If that doesn't work, I can't give you any more answers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 4 heures, ExNekomi a dit :

image.png.038688cda5799aa4869cb610b4cbd662.png메인 화면만 나타납니다

Are you using an ip matching or usb type monitor instead of a monitor connected via hdmi or dp? I used to change sub monitors. It worked normally with a 60hz model on a 1080p monitor. I don't think it's an hz problem.

20211022_221615.jpg

Edited by gamezil

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a 10 minutes, CommunistSky a dit :

2021_10.23-05_46.png.1697874aec7e46453c1a5a067f519543.png

 

게임을 실행하려고 하면 이것이 표시됩니다.

여기에서 어디로 가야합니까?

I need to turn the screen vertically. It is not possible to run in landscape mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, gamezil said:

hdmi나 dp로 연결된 모니터가 아닌 ip매칭이나 usb형 모니터를 사용하고 계신가요? 서브 모니터를 바꾸곤 했습니다. 1080p 모니터에서 60hz 모델로 정상적으로 작동했습니다. hz문제는 아닌거같은데

20211022_221615.jpg

 when I set it to 60hz, the game didn't run, so I told you how to solve it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi my sdvx controller analog knob suddenly not working properly, i’ve tried several sdvx controller, all have same problem, any clue? Ive been playing vivid wave many times before, but the problem just appear now, please help

Edited by andgos

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey, i was just wondering on how you can use shared mode WASAPI but not have the audio stutter at times, i've tried disabling shared mode WASAPI but it's not convenient when i'm trying to screenshare or talk with friends so, does anyone have a fix for this ? (i've tried using CD quality 44100 hz but it still does not fix the issue)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/22/2021 at 2:27 AM, Onkel said:

Why should you re-download ?

If the extraction gave no errors then the data is fine

You probably did something wrong, or missed a step, game should work fine

guess you're right. But I still would like some thoughts on what is causing/how to fix the choppy 40fps in valkyrie mode during song.
Was working 100% good day one, then the next day it just breaks to choppy frame during song the next day.
There was no change that I made that I am aware of. both monitors 120hz 1080p.

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, chillin1122 said:

guess you're right. But I still would like some thoughts on what is causing/how to fix the choppy 40fps in valkyrie mode during song.
Was working 100% good day one, then the next day it just breaks to choppy frame during song the next day.
There was no change that I made that I am aware of. both monitors 120hz 1080p.

nvm i got it fixed, messed with a ton of stuff and got it running smooth

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, gamezil said:

I need to turn the screen vertically. It is not possible to run in landscape mode.

Tried that, game closes after a few seconds of black screen

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, chillin1122 said:

nvm i got it fixed, messed with a ton of stuff and got it running smooth

Mind listing some of the steps you took? I've got the main and sub monitor both working, both are 120hz 1080p, the sub monitor seems to be at 120hz, but the game window is running at like 40-60fps. As soon as i disconnect the sub monitor and launch the game, boom, back to 120fps in game just fine.

 

Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Full SDVX Exceed Gear basic installation guide (In case anyone needs it)

 

Full lastest game version torrent: 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

First time setup:

 

Before opening the game:

  • Right click the volume icon > Sounds > Click on the Default Device > Properties > Advanced > 2 channel, 16 bit, 44100 Hz
  • Open spicecfg.exe, set your buttons, go to “Cards” then click “Generate”.

To play the game and save scores:

  • Open the game with startgame.bat
  • Press + on the numpad to insert your card

To freeze premium timer, Valkyrie mode, etc.:

  • Game folder > patcher > sdvx6.html
  • Drag soundvoltex.dll to patch and replace the current one
  • (If not working) Game folder > prop > ea3-conflict.xml
  • Edit <spec __type="str">F</spec> replace F to G

To unlock all songs & crew:

  • Open Asphyxia > Plugins > SDVX
  • Tick on whatever you like on the right side

In-game button combo:

  1. On song selection menu. Hit two FX buttons to configure lane speed, early late display, Valkyrie mode, etc. Hit all 4 BT buttons to exit
  2. While playing. Hit 2 FX + Start to crash track and return to song selection, or Hold 2 FX + Start to instant restart

Note: Upon first time launch, you might be asked to test your knob. Use google translate and do whatever the game says.

The game supports 120hz but seems like most people are having trouble setting it up.

 

At this point, the game should be running sound and smooth now. If any problems occur, search the entire thread to find your own solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/17/2021 at 5:25 PM, Killaham411 said:

I had the same problem and the fix was to clear those and make sure the analog tab in spicecfg was set correctly. With the controller in eacloud mode but I don't know if that matters

 

Everything works properly once I set them both to X+ for left and Y+ for right knobs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×