Jump to content
spiderzsoft

[Arcade PC] Chunithm Crystal / Paradise (Sega NU 1.1)

Recommended Posts

Le 2021. 11. 18. à 오후 8시 44분, Onkel a dit :

I edited sega tools

 

Le 2021. 11. 18. à 오후 8시 44분, Onkel a dit :
  Le 2021. 11. 18. à 20:11, kevin0613 a dit :

default=192.168.0.##

 

Le 2021. 11. 18. à 오후 8시 44분, Onkel a dit :
  Le 2021. 11. 18. à 20:11, kevin0613 a dit :

subnet=###.###.###.0

 

Le 2021. 11. 18. à 오후 8시 44분, Onkel a dit :

:what::ennuyeux:

uh...

can I post my ip here?

 

and

 

"I edited sega tools" meant
I modified segatools.ini as above

(Sorry.
I still don't know how to quote...)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, kevin0613 said:

can I post my ip here?

 

192.168.X.X is local / internal network, no need for your internet IP address, not needed in segatools.ini

DM me your segatools.ini

And make a screen dump of a DOS box

 

Press Windows key+r

Type in box    cmd   that will give you a DOS box type there 

ipconfig /all

Make a screen dump of that, DM me that also

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, how do i know if i've unlocked my xml file correctly?
For example i currently don't have POP TEAM EPIC in my song list, i checked all the xml for the POP TEAM EPIC which should be in music0640 folder, they all have the 

<disableFlag>false</disableFlag>
set to be like that. Is there something else that I need to set, or is the false should be False instead, if so how do I know which xml files need to use big F instead of f.

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Wolferal said:

Somehow I'm stuck on the paying page even tho I used the unlocker.

image.png.afad0ad380f7df17de612527a13ce1e6.png

What shall I do now?
 

press"number 3"for credit ?

Edited by catzpat123

Share this post


Link to post
Share on other sites

@redalchemy Thank you so much! That fixed it.

 

I have another quick question... everytime I enter the game, and hold ENTER for the AIME card prompt, it always asks me to register a new card. Is there any way to save my progress/card from my previous session?

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, darkfirex said:

@redalchemy Thank you so much! That fixed it.

 

I have another quick question... everytime I enter the game, and hold ENTER for the AIME card prompt, it always asks me to register a new card. Is there any way to save my progress/card from my previous session?

you HAVE to get to logout, do not close the game until everything has saved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for all the questions. But when I fullscreen the game (using the setting in segatools), as soon as I alt+tab, the game crashes. Does anyone know why this happens? 

I've tried using Borderless Gaming but the game looks very pixelated and stretched out (I have a 32inch monitor that I normally run at 1440p).

 

I've tried changing my windows resolution to 1080p temporarily and it still crashed. Any help would be greatly appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, darkfirex said:

Sorry for all the questions. But when I fullscreen the game (using the setting in segatools), as soon as I alt+tab, the game crashes. Does anyone know why this happens? 

I've tried using Borderless Gaming but the game looks very pixelated and stretched out (I have a 32inch monitor that I normally run at 1440p).

 

I've tried changing my windows resolution to 1080p temporarily and it still crashed. Any help would be greatly appreciated!

Ya that's how you close the game. You don't alt+tab out of this one. Just don't do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Re. said:

Please tell me how to enter the system test mode.

you don't because it's not included in segatools

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello! 

 

I downloaded the full chuni paradise lost 1.50 from page 56 and followed the tutorial on page 44 and got up to here chuniApp_y6mR5D6mJC.png.a1fb42a6f47eaae1c142299a2725fbf4.png

 

The game hangs here. Not sure if I messed something up or something I'm missing.

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
 is what the games window shows while it just hangs there

 

Thanks for the help in advance 

Share this post


Link to post
Share on other sites
hace 25 minutos, hahalol38 dijo:

Hello! 

 

I downloaded the full chuni paradise lost 1.50 from page 56 and followed the tutorial on page 44 and got up to here chuniApp_y6mR5D6mJC.png.a1fb42a6f47eaae1c142299a2725fbf4.png

 

The game hangs here. Not sure if I messed something up or something I'm missing.

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
 is what the games window shows while it just hangs there

 

Thanks for the help in advance 

there is a page to patch a few .exe options you need to patch the head to head option

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Screenshot_20211127_200229.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, EMULINETRASH619 said:

there is a page to patch a few .exe options you need to patch the head to head option

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

Hmm.. Thats strange, I have the same patches as you do shown in this picture and it still hangs on that same spot

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, hahalol38 said:

Hello! 

 

I downloaded the full chuni paradise lost 1.50 from page 56 and followed the tutorial on page 44 and got up to here chuniApp_y6mR5D6mJC.png.a1fb42a6f47eaae1c142299a2725fbf4.png

 

The game hangs here. Not sure if I messed something up or something I'm missing.

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
 is what the games window shows while it just hangs there

 

Thanks for the help in advance 

 

If I'm reading that correctly, it looks like it's waiting for configuration data from group A server. Did you go into the test menu and set your game as the server and turn off the cabinet group setting? It was section 3b of the tutorial:

 

b ) Parameters in-game

Now, let's do some things here. To go up, "s" and "d". I don't know for QWERTY but I think it is the same thing as AZERTY. To go down, D. To select, it is "K" on AZERTY (and QWERTY I imagine)

 

1) Select ゲーム設定 (Game settings).

2) Select 配信サーバー設定 (Distribution server setting)

3) Set this setting to サーバー (Server)

4) Select 筐体グループ設定 (Cabinet group setting)

5) Set this setting to OFF

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, jt4mtb said:

 

If I'm reading that correctly, it looks like it's waiting for configuration data from group A server. Did you go into the test menu and set your game as the server and turn off the cabinet group setting? It was section 3b of the tutorial:

 

b ) Parameters in-game

Now, let's do some things here. To go up, "s" and "d". I don't know for QWERTY but I think it is the same thing as AZERTY. To go down, D. To select, it is "K" on AZERTY (and QWERTY I imagine)

 

1) Select ゲーム設定 (Game settings).

2) Select 配信サーバー設定 (Distribution server setting)

3) Set this setting to サーバー (Server)

4) Select 筐体グループ設定 (Cabinet group setting)

5) Set this setting to OFF

 

That looks like that was it, I swear I did this section like 3 times, guess it just slipped passed and I was being dumb. Thanks for the help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just finished installing the Paradise Lost Version and worked perfectly with the tarsoller

 

But after I played a few songs the game was frozen and crashed, could someone please tell me what is happening and how can I fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, amiba0210 said:

I just finished installing the Paradise Lost Version and worked perfectly with the tarsoller

 

But after I played a few songs the game was frozen and crashed, could someone please tell me what is happening and how can I fix this?

Can you tell us a little more? Like wher exactly does it freeze? Does it freeze the same spot every time? It could be the 32key io. I had this crash with the 32key io a couple times. You may consider switching to the custom firmware and try again. Here ya go.

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using the 32 key dll for Tasoller, is there any way to insert card from the Tasoller? For my setup I'd rather not use a keyboard. 

 

Or is there another dll for Tasoller that has a way to insert card?

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, redalchemy said:

Can you tell us a little more? Like wher exactly does it freeze? Does it freeze the same spot every time? It could be the 32key io. I had this crash with the 32key io a couple times. You may consider switching to the custom firmware and try again. Here ya go.

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Fixed after switching to the custom firmware.

Thank you so much!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/29/2021 at 6:37 PM, amiba0210 said:

Fixed after switching to the custom firmware.

Thank you so much!

No problem! Glad I could help. I'm not sure why the game crashes only sometimes on the 32key io but it's not too bad of a fix if you own a Tasoller at least lol and now you'll see the LEDs show the menus.

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, land233 said:

I downloaded SDBT _1.50_final and found that the game are auto play. How can I turn it off?

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Maybe here you can edit / disable it

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Onkel said:

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Maybe here you can edit / disable it

All patches from the main branch relating to auto play has been removed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hace 2 horas, komikazui dijo:

All patches from the main branch relating to auto play has been removed.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, WuKeduo said:

So how to install the game and boot it up?

 I'm noob.

go to tuto in page 44

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

à l’instant, catzpat123 a dit :

转到第 44 页的教程

 

Thx so much!I'm just starting to learn about it, and i'm not good at English.

Share this post


Link to post
Share on other sites

.

Edited by J0nny0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×