Jump to content

[TUTO] Initial D Stage Zero Arcade - how to setup and play (Nvidia & AMD Cards working)


sky2310
 Share

Recommended Posts

 
  • Replies 712
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

 
18 minutes ago, Kobe46 said:

Is the subnet=192.168.1.0 uncommented. removing the ; in front of it.

 

do you have any other network adapter? like virtual network adapters? sometimes they can cause an issue.

frankly everything was same just loaded mario card dx in teknoparrot played one round, came back tried it again boom it start loading :what::bravo::fiesta:

Link to comment
Share on other sites

 
 
8 minutes ago, SniperRacer1273 said:

yeah but should i delete the chuni folder or something?

You should not need to, it is just a separate folder as far as I can tell if you leave it there. You can delete it if you want. What muffinman said is correct, it is for another game.

 

@kamranijaz congrats you got it working. lol that is odd that it worked that way heh.

 

@petje Not sure. I just did that and it worked right away. I wonder if this might require admin? not sure, since I turned off my UAC so it never prompts me.

Edited by Kobe46
Link to comment
Share on other sites

 
2 minutes ago, Kobe46 said:

You should not need to, it is just a separate folder as far as I can tell if you leave it there. You can delete it if you want. What muffinman said is correct, it is for another game.

 

@kamranijaz congrats you got it working. lol that is odd that it worked that way heh.

 

@petje Not sure. I just did that and it worked right away. I wonder if this might require admin? not sure, since I turned off my UAC so it never prompts me.

should i take the files in the id0 folder outside of the segatools folder and put them in the main game folder?

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
 
 
 
 
9 minutes ago, Kobe46 said:

@petje Not sure. I just did that and it worked right away. I wonder if this might require admin? not sure, since I turned off my UAC so it never prompts me.

I solved my in game error 4105 by removing run as admin from inject.exe and running both start.bat as a normal user

Game saves does not exit anymore.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 

Correct, it will do that once. then when you run the game normally it should load. if it does not,

 

try making inject.exe and make it run as administrator in the properties and compatibility tab and run start.bat normally. see if it loads up, then remove the administrator setting on inject.exe

 

Then see if it loads running start.bat normally.

4 minutes ago, petje said:

I solved my in game error 4105 by removing run as admin from inject.exe and running both start.bat as a normal user

Game saves does not exit anymore.

Sorry is that what you did to fix the Fullscreen.exe thing? or just that error 4105 error. Sorry just confused heh.

Link to comment
Share on other sites

 
 
5 minutes ago, Kobe46 said:

Correct, it will do that once. then when you run the game normally it should load. if it does not,

 

try making inject.exe and make it run as administrator in the properties and compatibility tab and run start.bat normally. see if it loads up, then remove the administrator setting on inject.exe

 

Then see if it loads running start.bat normally.

Sorry is that what you did to fix the Fullscreen.exe thing? or just that error 4105 error. Sorry just confused heh.

ok, now it says "createremotethread failed" with inject as not admin

Link to comment
Share on other sites

 
 

are you using the plugins.zip from the tutorial? or using the one from the arcade dump. Just curious, I only have seen that error message when using and older or mixed up version of the files.

 

Just wondering since that error usually happens when that happens.

Link to comment
Share on other sites

 
9 minutes ago, Kobe46 said:

are you using the plugins.zip from the tutorial? or using the one from the arcade dump. Just curious, I only have seen that error message when using and older or mixed up version of the files.

 

Just wondering since that error usually happens when that happens.

no, let me try that

 

Link to comment
Share on other sites

 
16 minutes ago, SniperRacer1273 said:

so in general, all combinations didn't launch the direct3dwindow

 

9 minutes ago, Kobe46 said:

are you using the plugins.zip from the tutorial?

 

I used the plugins from @sky2310 and set the network settings in segatools.ini followed his post and with these files it worked for me,.

Just to be sure, start over with a fresh install of the game files in c:\SDDF_1.31.00 and place minime in c:\minime remove read only from both folders and the files in it

Link to comment
Share on other sites

 
1 hour ago, petje said:

 

 

I used the plugins from @sky2310 and set the network settings in segatools.ini followed his post and with these files it worked for me,.

Just to be sure, start over with a fresh install of the game files in c:\SDDF_1.31.00 and place minime in c:\minime remove read only from both folders and the files in it

Oh! The direct3d window launched. But it is in 4:3.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
11 minutes ago, SniperRacer1273 said:

The game's "Please do not touch the steering wheel, accelerator, or brakes!" Popped up for a second, then the window went black


Close it and reboot again. Do not click on or away from the small Direct3D window or it will mess with the display.

 

Go full screen with Alt+Enter after everything loads.

Link to comment
Share on other sites

 
 
 
7 hours ago, Kobe46 said:

So it was easier than I thought hah. Just like the start.bat thing, Did this so your start.bat should look like this:



 

start cmd /c .\fullscreen.exe

 

does not work for me when i place fullscreen.exe in c:/SDDF_1.31.00/app/package

 

What does work for me is 

.\fullscreen 

 

This is my start.bat file i use to start everything

 

@echo off
start cmd /c "C:\minime\start.bat"


.\inject.exe -k .\idzhook.dll .\InitialD0_DX11_Nu.exe
.\inject.exe -d -k .\idzhook.dll .\amdaemon.exe -c configDHCP_Final_Common.json configDHCP_Final_JP.json configDHCP_Final_JP_ST1.json configDHCP_Final_JP_ST2.json configDHCP_Final_EX.json configDHCP_Final_EX_ST1.json configDHCP_Final_EX_ST2.json
.\fullscreen

 

echo.
echo Game processes have terminated
pause

 

In game menu still gives a black border at lower part of screen with edited initialD.ini  at 1920x1200, at 1920x1080 it looks fine full screen.

but in game it is full screen but the route map is very big in the middle of the screen :furax:

 

https://imgshare.io/image/id0-fullscreen.UKkSd

 

Edit

Solved.

Full screen works now i have to wait to the final intro screen before i can switch with alt+enter to full screen

 

Editing initialD.ini caused this

 

[ Graphics ]

;; ƒtƒ‹ƒXƒNƒŠ[ƒ“Ý’è(‚P‚Ńtƒ‹ƒXƒNƒŠ[ƒ“) yWin32”Å‚Ì‚Ý—LŒøz
;; (ƒfƒoƒbƒOƒrƒ‹ƒhŽž‚É‚ÍONó‘Ô‚Å‚à‘I‘ðƒ_ƒCƒAƒƒO‚ªo‚Ü‚·)
;;
FullScreen = 1

;; ƒAƒvƒŠƒP[ƒVƒ‡ƒ“ƒEƒBƒ“ƒhƒEƒTƒCƒY
Width  = 1920
Height = 1080          I set this to 1200 and have a big road map in the middle of the screen so initilalD.ini is read and used by the game

 

 

 

initialD-dist.ini could also be of influence

 

 

Anyone got a solution for the two stick steering ?

Only one stick gives 50% in test mode the second stick gives the other 50%   

Edited by petje
Link to comment
Share on other sites

 
4 hours ago, Kobe46 said:

are you using the plugins.zip from the tutorial? or using the one from the arcade dump. Just curious, I only have seen that error message when using and older or mixed up version of the files.

 

Just wondering since that error usually happens when that happens.

were can I find the plugins.zip ? Never mind, I found it. vc_redist.x64.exe < is this the 2015-2019 one ? If so, yes I have installed it.

Edited by bestekar
Link to comment
Share on other sites

 
1 hour ago, bestekar said:

were can I find the plugins.zip ? Never mind, I found it. vc_redist.x64.exe < is this the 2015-2019 one ? If so, yes I have installed it.

 

Yes...that and the other two plugins too to get Minime server to work.

Link to comment
Share on other sites

 
2 hours ago, petje said:

start cmd /c .\fullscreen.exe

 

does not work for me when i place fullscreen.exe in c:/SDDF_1.31.00/app/package

 

What does work for me is 

.\fullscreen 

 

This is my start.bat file i use to start everything

 

@echo off
start cmd /c "C:\minime\start.bat"


.\inject.exe -k .\idzhook.dll .\InitialD0_DX11_Nu.exe
.\inject.exe -d -k .\idzhook.dll .\amdaemon.exe -c configDHCP_Final_Common.json configDHCP_Final_JP.json configDHCP_Final_JP_ST1.json configDHCP_Final_JP_ST2.json configDHCP_Final_EX.json configDHCP_Final_EX_ST1.json configDHCP_Final_EX_ST2.json
.\fullscreen

 

echo.
echo Game processes have terminated
pause

 

In game menu still gives a black border at lower part of screen with edited initialD.ini  at 1920x1200, at 1920x1080 it looks fine full screen.

but in game it is full screen but the route map is very big in the middle of the screen :furax:

 

https://imgshare.io/image/id0-fullscreen.UKkSd

 

Edit

Solved.

Full screen works now.

 

Editing initialD.ini caused this

 

[ Graphics ]

;; ƒtƒ‹ƒXƒNƒŠ[ƒ“Ý’è(‚P‚Ńtƒ‹ƒXƒNƒŠ[ƒ“) yWin32”Å‚Ì‚Ý—LŒøz
;; (ƒfƒoƒbƒOƒrƒ‹ƒhŽž‚É‚ÍONó‘Ô‚Å‚à‘I‘ðƒ_ƒCƒAƒƒO‚ªo‚Ü‚·)
;;
FullScreen = 1

;; ƒAƒvƒŠƒP[ƒVƒ‡ƒ“ƒEƒBƒ“ƒhƒEƒTƒCƒY
Width  = 1920
Height = 1080          I set this to 1200 and have a big road map in the middle of the screen so initilalD.ini is read and used by the game

 

 

 

initialD-dist.ini could also be of influence

 

 

Anyone got a solution for the two stick steering ?

Only one stick gives 50% in test mode the second stick gives the other 50%   

Ahh cool. I was out today so did not get time to look into it. Nice you got it working with that. Yea sorry I forgot about that initiald.ini for the resolution, if you wanted it higher res than 1920x1080.

Link to comment
Share on other sites

 
5 minutes ago, Kobe46 said:

Ahh cool. I was out today so did not get time to look into it. Nice you got it working with that. Yea sorry I forgot about that initiald.ini for the resolution, if you wanted it higher res than 1920x1080.

Thanks for all your help, without people like you and others on this forum we would have no game to play ! :very-good:

Link to comment
Share on other sites

 

All good, glad I could assist with it. Also from what @POOTERMAN asked for a precompiled version. Sadly I can only shorten it down to maybe like 10 things to do? The issue is all that minime server installation with npm and python2. That part needs to be still in, as well as the segatools section and possibly the administrator of inject.exe and start.bat. So I might do it just to shorten a bunch. I will try and make a new one. Will see.

Link to comment
Share on other sites

 
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
  • Create New...