Jump to content
7zxkv

[Emu] Sega Model 3: Supermodel r775

Recommended Posts

Hello

Can anyone advise how to set Reverse Axes to Use (Mouse) in Jurassic Park (Two Versions)?

 


The mouse moves to the left and right...:(:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do not know if I understood correctly..

Mouse adjustment - Test Menu / Gun settings / Gun Adjustment

 

 

Edited by Tomek..
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank (Tom) for the answer

 

I guess I'm bad setting in Supermodel.ini
My settings are:

 

InputGunLeft = NONE
InputGunRight = NONE
InputGunUp = NONE
InputGunDown = NONE
InputGunX = "MOUSE_XAXIS, JOY1_XAXIS"
InputGunY = "MOUSE_YAXIS, JOY1_YAXIS"
InputTrigger = MOUSE_LEFT_BUTTON
InputOffscreen = MOUSE_YAXIS_POS, MOUSE_RIGHT_BUTTON
InputAutoTrigger = 0

A Mouse moves only into left and right (also in Test menu, gun Calibration)
The change came after the new Games.xml update and svn 763
 

Edited by sonic323

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I have such setting ..

 

InputGunLeft = NONE
InputGunRight = NONE
InputGunUp = NONE
InputGunDown = NONE
InputGunX = MOUSE_XAXIS
InputGunY = MOUSE_YAXIS
InputTrigger = MOUSE_LEFT_BUTTON
InputOffscreen = MOUSE_RIGHT_BUTTON
InputAutoTrigger = 0
InputGunLeft2 = NONE
InputGunRight2 = NONE
InputGunUp2 = NONE
InputGunDown2 = NONE
InputGunX2 = JOY1_XAXIS
InputGunY2 = JOY1_YAXIS
InputTrigger2 = JOY1_BUTTON1
InputOffscreen2 = JOY1_BUTTON2
InputAutoTrigger2 = 0

 

 

 

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

The change did not help, however,

I try to re-set all the inputs, steering wheel, Wiimote and ppjoy, Vjoy set up again in (Supermodel.ini)

 Thanks (Tomek):very-good:

Edited by sonic323

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a une heure, sonic323 a dit :

The change did not help, however,

I try to re-set all the inputs, steering wheel, Wiimote and ppjoy, Vjoy set up again in (Supermodel.ini)

 Thanks (Tomek):very-good:

 

Set analogue guns (Ocean Hunter, LA Machineguns)
without that the mouse and gamepad in Jurassic Park does not work correctly, this is bug 

 

InputAnalogGunX = "MOUSE_XAXIS"    ; analog, full X axis
InputAnalogGunY = "MOUSE_YAXIS"    ; analog, full Y axis

 


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tomek.., your notice is posted on the official forum...Could you also post a savestate for Ian ?

 

@sonic323,

Il y a 2 heures, sonic323 a dit :

InputOffscreen = MOUSE_YAXIS_POS, MOUSE_RIGHT_BUTTON

remove MOUSE_YAXIS_POS from here

 

and you could also try to edit games.xml in lostwga section

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

to

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

you should also do that for lostwsgo else,there is a mix between mouse player1 and player2

 

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a 16 minutes, spindizzi a dit :

@Tomek.., your notice is posted on the official forum...Could you also post a savestate for Ian ?

 

@sonic323,

remove MOUSE_YAXIS_POS from here

 

and you could also try to edit games.xml in lostwga section

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

to

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

you should also do that for lostwsgo else,there is a mix between mouse player1 and player2

 

super

 

Thanks to spindizzi, the change works and the axis (Mouse) is working properly

  <input type = "gun1" />
  <input type = "gun2" />

:rolleyes:

(Thanks for the new svn765) I will test later

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 5 heures, spindizzi a dit :

@Tomek.., your notice is posted on the official forum...Could you also post a savestate for Ian ?

 

 

This file hosting has some problems. I will send this file later xd

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
 
 

Edited by Tomek..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
  (lostwsgo.zip)

I want to share new discoveries

Differences in the new added game the lost world (original version)

There are big changes and little changes

It is a old revision, so many changes in the final version

1, it is not possible to select the level, the game starts at level 1,
2, the game works faster
3, the sound : shooting in the water (Deinosuchus) on the other sound
4, the graphics have many small changes,
first level, new character,mising barrel, iny tree ..
5,the test menu can be set to region
6,Level 3-2 (pterodaktyl) (differently attack) and are slightly different graphics
7,And the huge disappointment of Game is not complete.

End (Level 3-2) with a large" COMING SOON?"

The game is probably badly called revision, it's a prototype


If you notice any other differences, please write here :P 

New charakter 1.png

New charakter 2.png

Missing Barrel.png

Test menu.png

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

SVN 765 - 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
 version from ppxclub , sound ok

"-Added support for specifying multiple sections simultaneously in INI files, e.g., [ daytona2, dayto2pe ] -Forgetfulness in 763"

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a way to do auto reload for Jurassic park or a cheat to infinite ammo, so you dont have to reload off screen so much? Just curious thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a 29 minutes, Tomek.. a dit :

 

 

Where can I find this version of the game? 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a problem when using the Lost World analog gun.
Moves left and right only.
Changing the gun1 in the xml file will fix it
but The analog gun effect is not expressed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All I know, the fix for analog gun (mouse P1 exchange with mouse P2 on Y axis if I remember well) has been removed by the devs

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am 18.1.2019 um 14:40 schrieb spindizzi:

Is your games.xml file up to date ?

little check : for example, look at von2 section Inside your games.xml and if you have "<real3d_pci_id>0x16C311DB</real3d_pci_id>"  right after stepping part, your games.xml is OK otherwise, copy games.xml from your archive source

many changes have been made on this file, without it, games can't even boot, or not working very well

games.xml file size=150623, crc32=B2B7DA98

 

Works like a charm now, thanks @spindizziand @Tomek..

Share this post


Link to post
Share on other sites

r766

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.


Spin, t'utilises quoi comme compilateur, vc ou gcc?

Edited by 7zxkv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone figured out how to play the newer version of Lost World with 2 aimtraks? It works perfectly with the other version.  Just not the newer one.  Below are my settings.  Again, these settings work perfect to get 2 aimtraks working for the older Lost World version.  I use MOUSE2 & MOUSE3 since I also have my regular mouse connected. I also got Ocean Hunter and LA Machineguns to work with 2 aimtraks 2 player. Thanks

 

; Light guns (Lost World)
InputGunLeft = "KEY_LEFT"               ; digital, move gun left
InputGunRight = "KEY_RIGHT"             ; digital, move gun right
InputGunUp = "KEY_UP"                   ; digital, move gun up
InputGunDown = "KEY_DOWN"               ; digital, move gun down
InputGunX = "MOUSE2_XAXIS,JOY1_XAXIS"    ; analog, full X axis
InputGunY = "MOUSE2_YAXIS,JOY1_YAXIS"    ; analog, full Y axis
InputTrigger = "KEY_A,JOY1_BUTTON1,MOUSE2_LEFT_BUTTON"
InputOffscreen = "KEY_S,JOY1_BUTTON2,MOUSE2_RIGHT_BUTTON"    ; point off-screen
InputAutoTrigger = 1                    ; automatic reload when off-screen
InputGunLeft2 = "NONE"
InputGunRight2 = "NONE"
InputGunUp2 = "NONE"
InputGunDown2 = "NONE"
InputGunX2 = "MOUSE3_XAXIS,JOY4_XAXIS"    ; analog, full X axis
InputGunY2 = "MOUSE3_YAXIS,JOY4_YAXIS"    ; analog, full Y axis
InputTrigger2 = "KEY_B,JOY4_BUTTON1,MOUSE3_LEFT_BUTTON"
InputOffscreen2 = "KEY_D,JOY4_BUTTON2,MOUSE3_RIGHT_BUTTON"    ; point off-screen
InputAutoTrigger2 = 1  

Edited by dgrace

Share this post


Link to post
Share on other sites
Il y a 8 heures, dgrace a dit :

Has anyone figured out how to play the newer version of Lost World with 2 aimtraks? It works perfectly with the other version.  Just not the newer one.  Below are my settings.  Again, these settings work perfect to get 2 aimtraks working for the older Lost World version.  I use MOUSE2 & MOUSE3 since I also have my regular mouse connected. I also got Ocean Hunter and LA Machineguns to work with 2 aimtraks 2 player. Thanks

 

; Light guns (Lost World)
InputGunLeft = "KEY_LEFT"               ; digital, move gun left
InputGunRight = "KEY_RIGHT"             ; digital, move gun right
InputGunUp = "KEY_UP"                   ; digital, move gun up
InputGunDown = "KEY_DOWN"               ; digital, move gun down
InputGunX = "MOUSE2_XAXIS,JOY1_XAXIS"    ; analog, full X axis
InputGunY = "MOUSE2_YAXIS,JOY1_YAXIS"    ; analog, full Y axis
InputTrigger = "KEY_A,JOY1_BUTTON1,MOUSE2_LEFT_BUTTON"
InputOffscreen = "KEY_S,JOY1_BUTTON2,MOUSE2_RIGHT_BUTTON"    ; point off-screen
InputAutoTrigger = 1                    ; automatic reload when off-screen
InputGunLeft2 = "NONE"
InputGunRight2 = "NONE"
InputGunUp2 = "NONE"
InputGunDown2 = "NONE"
InputGunX2 = "MOUSE3_XAXIS,JOY4_XAXIS"    ; analog, full X axis
InputGunY2 = "MOUSE3_YAXIS,JOY4_YAXIS"    ; analog, full Y axis
InputTrigger2 = "KEY_B,JOY4_BUTTON1,MOUSE3_LEFT_BUTTON"
InputOffscreen2 = "KEY_D,JOY4_BUTTON2,MOUSE3_RIGHT_BUTTON"    ; point off-screen
InputAutoTrigger2 = 1  

 

-input-system=rawinput ( in this mode i launched the mouse 1 and the mouse 2)

 

InputGunX = MOUSE1_XAXIS
InputGunY = MOUSE1_YAXIS
InputTrigger = MOUSE1_LEFT_BUTTON
InputOffscreen = MOUSE1_RIGHT_BUTTON
InputAutoTrigger = 0                   
InputGunX2 = MOUSE2_XAXIS
InputGunY2 = MOUSE2_YAXIS
InputTrigger2 = MOUSE2_LEFT_BUTTON
InputOffscreen2 = MOUSE2_RIGHT_BUTTON
InputAutoTrigger2 = 0

 

Edit games.xml in lostwsga , lostwsgo section

        <input type="analog_gun1" />
        <input type="analog_gun2" />

change to

        <input type="gun1" />
        <input type="gun2" />
 

 

Version to test. Run through start.bat 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

 

Edited by Tomek..

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Tomek.. said:

 

-input-system=rawinput ( in this mode i launched the mouse 1 and the mouse 2)

 

InputGunX = MOUSE1_XAXIS
InputGunY = MOUSE1_YAXIS
InputTrigger = MOUSE1_LEFT_BUTTON
InputOffscreen = MOUSE1_RIGHT_BUTTON
InputAutoTrigger = 0                   
InputGunX2 = MOUSE2_XAXIS
InputGunY2 = MOUSE2_YAXIS
InputTrigger2 = MOUSE2_LEFT_BUTTON
InputOffscreen2 = MOUSE2_RIGHT_BUTTON
InputAutoTrigger2 = 0

 

Edit games.xml in lostwsga , lostwsgo section

        <input type="analog_gun1" />
        <input type="analog_gun2" />

change to

        <input type="gun1" />
        <input type="gun2" />
 

 

Version to test. Run through start.bat 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

 

That was my fault. I forgot to set to "rawinput" in my rocketlauncher settings.  Works great now.  Thank you supermodel team! Side question.  Is there a way to turn up the in game volume for Lost World? F10 and F12 don't do anything.  Just curious. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yep

A jour en 767

Apparemment, il y avait des soucis au niveau des shaders pour les cartes graphiques autre que nvidia

 

@dgrace, according to lostworld manual, volume is hardware only

 

you can use that to change system volume in a batch file or rocketlauncher for example

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

 

lostworldvolume.jpg

Edited by 7zxkv

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 22/12/2018 at 11:57 PM, Tomek.. said:

SVN 759 - 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
  version from f.ppxclub , the sound works properly

 

 

 

On 07/01/2019 at 3:41 AM, Tomek.. said:

 

Thanks! I have a question about srally2

Do I have the correct version of the game? 

Or maybe it's an error in the file names you wrote? 

 

24w8t1k.jpg

 

The game works, but sometimes it slows down

 

 

new SVN  r767 below

latest results tomek  lookin good in 4k ,   for awhile theres was only 1 back break light showing , but been ok for awhile now.

Edited by trouby

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a 54 minutes, trouby a dit :

 

latest results tomek  lookin good in 4k ,   for awhile theres was only 1 back break light showing , but been ok for awhile now.

 

This version you use has a broken sound ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I updated the supermodel for its last version 767, but many games here stopped running I use it with a frontend and call the games through the command line. Do the roms have to be updated too? could you tell me where I can download the new roms?

Edited by punkdark2000

Share this post


Link to post
Share on other sites

no not at all.   if u have problems  u can see if clearing out your nvrams  and starting again helps. but i haven't had to?

i use the supermodel UI , i dont tend to clear out my nvrams cos then it messes up your settings be it english or other thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, trouby said:

no not at all.   if u have problems  u can see if clearing out your nvrams  and starting again helps. but i haven't had to?

i use the supermodel UI , i dont tend to clear out my nvrams cos then it messes up your settings be it english or other thing.

Thanks, i try

Share this post


Link to post
Share on other sites

LATEST SVN IN 4K  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm in the process of purchasing a Thrustmaster Hotas X flight stick and am looking forward to play Star Wars Trilogy with a flight stick. Any suggestions on the controller settings for that and do you recommend dinput or xinput for flight sticks? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I managed to solve most of the games, but some of them are on the black screen, is it the same with you? The games are: Dirt Devils, L.A. Machineguns, Virtua On 2, Sega Bass Fishing. I got the last 767 version and it does not work in those games, but in version 763 they are working normally.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why are not you using the version 767 that spindizzi did? Is on the first page of this topic. The version from emucr.com is broken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Tomek.. said:

Why are not you using the version 767 that spindizzi did? Is on the first page of this topic. The version from emucr.com is broken.

 

Dude, thanks a lot I was using exactly the emucr version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×